Europa Conference League

Ήττα-σοκ για την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο Κόσοβο, διπλό με επική ανατροπή επί της Μπεσίκτας για Λουγκάνο

Απρόσμενη ήττα (2-0) από την Μπαλκάνι γνώρισε στο Κόσοβο η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ενώ η Λουγκάνο έφυγε με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Μπεσίκτας (3-2), για τη 2η αγωνιστική του Conference League!

Με άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ξεκίνησε η αποψινή δράση για το Conference League, με τις ομάδες των τεσσάρων πρώτων ομίλων να ρίχνονται στη μάχη της δεύτερης αγωνιστικής!

Μπριζ, Γάνδη και Ζόρια πανηγύρισαν τις πρώτες τους νίκες, ενώ η Μπεσίκτας υπέστη εντός έδρας ήττα με τρελή ανατροπή από την ελβετική Λουγκάνο, η οποία παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0, σκόραρε τρεις φορές από το 81' και έπειτα για το τελικό 2-3!

Η Λιλ «κόλλησε» στα Νησιά Φερόε και την έδρα της Κλάκσβικ, μένοντας στο ισόπαλο 0-0, ενώ για τον 4ο όμιλο, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην εντυπωσιακή της πρεμιέρα (είχε επικρατήσει με 5-1 της Αστάνα), γνωρίζοντας απρόσμενη ήττα με 2-0 από την Μπαλκάνι στο Κόσοβο!

1ος ΟΜΙΛΟΣ


Δεν τα κατάφερε στα Νησιά Φερόε και την έδρα της «σταχτοπούτας» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, Κλάκσβικ, η Λιλ, μένοντας στο ισόπαλο 0-0, παρότι είχε την πρωτοβουλία καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι Γάλλοι δεν έκαναν ούτε μία τελική προσπάθεια εντός στόχου, με τους γηπεδούχους να αντέχουν στην πίεση και να παίρνουν τον πρώτο τους βαθμό.

Από την άλλη, η Σλόβαν Μπρατισλάβας έκανε το 2/2, κάνοντας ήδη σημαντικό βήμα πρόκρισης! Οι πρωταθλητές Σλοβακίας έφυγαν με το διπλό (1-0) από την Σλοβενία και την έδρα της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, παρότι ο Βάις έχαασε πέναλτι στο 28'. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε και δεύτερο πέναλτι στο 55', με τον Τσάβριτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί για το τελικό 0-1!

Η 2η αγωνιστική:
Ολίμπια Λιουμπλιάνα - Σλόβαν Μπρατισλάβας 0-1
(55’ πεν. Τσάβριτς)
Κλάκσβικ - Λιλ 0-0

Επόμενη αγωνιστική:
Λιλ-Σλόβαν Μπρατισλάβας
Κλάκσβικ-Ολίμπια Λιουμπλιάνα

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:
Μπαλκάνι-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Την πρώτη της νίκη στον 2ο όμιλο πανηγύρισε η Ζόρια, επικρατώντας 1-0 της Μπρέινταμπλικ στην Ισλανδία! Οι Ουκρανοί ήταν πιο αποτελεσματικοί και προηγήθηκαν στο 35' με το γκολ του Γκόρμπαχ, αντέχοντας στη συνέχεια στην πίεση των γηπεδούχων και παίρνοντας το τρίποντο.

Το πρώτο της τρίποντο πήρε και η Γάνδη, επικρατώντας 2-0 της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Τισουντάλι, ο οποίος αφού άνοιξε το σκορ στο 39', έβαλε και το... κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του, εκτελώντας εύστοχα πέναλτι στο 90'+2', «σφραγίζοντας» τη νίκη.

Η 2η αγωνιστική:
Μπρέινταμπλικ-Ζόρια Λουχάνσκ 0-1
(35’ Γκόρμπαχ)
Γάνδη-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-0
(39’, 90'+2 πεν. Τισουντάλι)

Επόμενη αγωνιστική:
Γάνδη-Μπρέινταμπλικ
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ζόρια Λουχάνσκ

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:
Μπαλκάνι-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Στο παιχνίδι που ξεκίνησε νωρίτερα από τα υπόλοιπα, η Βικτόρια Πλζεν νίκησε 2-1 με ανατροπή στην εκτός έδρας αναμέτρησή της με την Αστάνα, κάνοντας το 2/2 στον 3ο όμιλο. Ο Τόμασοφ άνοιξε το σκορ για τους Καζάκους στο 51', ωστόσο η αντίδραση των Τσέχων ήταν άμεση, φέρνοντας το ματς τούμπα με γκολ των Τσόρι και Κάλβαχ, μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (54', 56').



Έτσι, η Πλζεν είναι μόνη στην πρώτη θέση, αφού η Ντινάμο Ζάγκρεμπ υπέστη ήττα-σοκ στο Κόσοβο από την Μπαλκάνι. Αγνώριστη σε σύγκριση με το εντυπωσιακό 5-1 επί της Αστάνα στην πρεμιέρα, η Ντινάμο βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 44', όταν ο Κριέζιου άνοιξε το σκορ με άπιαστο σουτ, ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε από τον Χαμίντι, στο 83'.

Η 2η αγωνιστική:
Αστάνα-Βικτόρια Πλζεν 1-2
(51’ Τόμασοφ – 54’ Τσόρι, 56’ Κάλβαχ)
Μπαλκάνι-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0
(44’ Κριέζιουκ, 83' Χαμίντι)

Επόμενη αγωνιστική:
Μπαλκάνι-Αστάνα
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Βικτόρια Πλζεν

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:
Μπαλκάνι-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Παρότι βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο 52ο λεπτό της εντός έδρας αναμέτρησης με την Λουγκάνο χάρη σε δύο γκολ του Αμπουμπακάρ (38', 52'), τελικά η Μπεσίκτας ηττήθηκε με 3-2, δεχόμενη τρία γκολ από 81ο λεπτό και έπειτα! Καθοριστική στην εξέλιξη του αγώνα η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Ροσιέρ στο 61'. Από εκείνο το σημείο του αγώνα και έπειτα, η Λουγκάνο ανέβασε στροφές και έφτασε μέχρι την επική ανατροπή με γκολ των Αλισέδα (81'), Βλάντι (86') και ένα αυτογκόλ του Μπαϊγί (90').



Την πρώτη της νίκη στον όμιλο πανηγύρισε η Μπριζ, επικρατώντας 1-0 της Μπόντο/Γκλιμτ στη Νορβηγία. Χρυσός σκόρερ για τους Βέλγους ο Βανάκεν, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 20', πλασάροντας εύστοχα μετά από σέντρα του Ζινκερνάγκελ.

Η 2η αγωνιστική:
Μπόντο Γκλιμτ-Μπριζ 0-1
(20’ Βανάκεν)
Μπεσίκτας-Λουγκάνο 2-3
(38’, 52’ Αμπουμπακάρ - 81' Αλισέδα, 86' Βλάντι, 90' αυτ. Μπαϊγί)

Επόμενη αγωνιστική:
Λουγκάνο-Μπριζ
Μπόντο Γκλιμτ-Μπεσίκτας

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:
Μπαλκάνι-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x